IVEXE Innovation Ventures запустила новий фінансовий сервіс Credery. Credery.com – це сервіс P2P (peer-to-peer) кредитування. P2P кредитування передбачає отримання/надання кредитів від людини до людини, оминаючи при цьому фінансові установи.

Логотип Сredery

Платежі між користувачами відбуваються за допомогою системи електронних грошей Monexy, яка також належить IVEXE.

Головна ідея сервісу – ви розміщуєте кредитну заявку та термін на який ви хочете взяти кредит (але не більше 90 днів), визначаєте відсоток, який ви готові заплатити, і чекаєте чи хтось готовий буде прокредитувати вас.Розробники радять позичальникам розміщувати якомога більше достовірної інформації про себе і про те навіщо потрібен кредит. Варто вказувати профілі в соціальних мережах, фото, контактну інформацію та інші відомості про себе. Це значно збільшить шанси на отримання кредиту.

Термін дії кредитної заявки складає всього 7 днів. Якщо за цей термін не вдалося зібрати необхідну суму, заявка анулюється, а гроші кредиторів, які частково були внесені, – повертаються на їх рахунки.

На одну кредитну заявку можуть відповісти декілька кредиторів. Якщо позичальникові потрібно $1000, а кредитор хотів би видати тільки $5 – це можливо. При цьому варто знати, що обмеження операцій через MoneXy складає 5000 грн. (це законодавче обмеження в Україні для всіх систем електронних грошей).

Заробіток Credery складатиме 1% від суми кредиту, які повинен буде сплачувати позичальник.

Credery наразі працює в Україні та Росії.

Поки що важко оцінити, наскільки затребуваним буде цей сервіс, і чи готові будуть українці позичати гроші один одному, не маючи для цього дієвих механізмів «вибивання грошей». Але ніша Р2Р кредитування існує, то ж боротись є за що.

Источник

Добавить комментарий