Система «Яндекс.Деньги» сьогодні анонсувала дві новинки для українськи користувачів.

Логотип Яндекс.Денег

Перша — це можливість прив’язати свій рахунок у «Яндекс.Деньгах» до українських рахунків у WebMoney. Прив’язані рахунки можна використовувати для автоматичного обміну WebMoney і «Яндекс.Денег» у будь-яких незалежних пунктах обміну ― у Roboxchange, Netexchange тощо.

Другою новинкою став початок підключення українських інтернет-магазинів до «Яндекс.Денег» за договорами з локальним інтегрегатором Interkassa. Тепер будь-який магазин може укласти договір у гривнях з українською юрособою про прийом «Яндекс.Денег», а покупці магазинів, які вже підключені до сервісу Interkassa, уже можуть знайти «Яндекс.Деньги» у списку способів оплати.

Нагадаємо, що сама система «Яндекс.Деньги» наразі не є легалізованою на території України. Національний банк України в своїй заяві, оприлюдненій в липні цього року, наголосив, що діяльність міжнародних платіжних систем на території України регулюється Законом «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», згідно з яким, правила діяльності таких систем мають бути узгоджені з НБУ. А Яндекс.Деньги досі не узодила свої правила з регулятором.

Максим Саваневський

Добавить комментарий