Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує заборонити суб’єктам торгової діяльності здійснення дистанційної торгівлі без наявності офісного приміщення, в якому здійснюється оформлення документів купівлі-продажу товарів.

Відповідна норма прописана в проекті закону «Про внутрішню торгівлю», оприлюдненому вчора на веб-сайті міністерства. Документом передбачається введення штрафу за порушення цієї норми у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.).

Документ також передбачає, що суб’єкт торгової діяльності для здійснення мережевої торгівлі повинен мати приміщення для прийому, зберігання і підготовки для продажу товарів (офісні і складські приміщення).

Так зване “Офіційне обговорення законопроекту” відбувається на вебсайті міністерства та сайті “Громадянське суспільство і влада“.

Нагадаємо, що схожий законопроект готував Держкомпідприємництва, коли його очолював Михайло Бродський (в листопаді 2010 року). Тоді цей проект закону викликав обурення великої кількості укрїанських підприємців.

Источник

8 КОММЕНТАРИИ

  1. У нас как всегда, логика и закон разделились.
    Если торговля ведется «дистанційно», то зачем офис для «оформлення документів купівлі-продажу товарів».
    Документы можно выписать дома или в курьерском автомобиле.

    • Уже и назначили в структуру, где он будет отвечать за тот же круг вопросов… У нас сейчас уродов не увольняют — их просто переименовывают и вперед разрушать дальше.

  2. Ну и чего тут страшного увидели то? У многих и так есть офис/склад т.к. работают на базе обычного магазина/торговой сети. В крайнем случае арендовали офис в пгт каком-то за копейки, там-же и склад.

  3. Як писати закони і їх навіть чучуть не обдумувати.
    Інтернет магазини обслуговують клієнтів не тільки в своєму місті, а й відправляють товари службами доставки в інші області.
    Тепер скажіть, буде клієнт з Херсона, який хоче купити меблі, їхати у Рівне для оформлення замовлення?

  4. Это задумано для того, чтобы был четкий учет субъектов хоздеятельности.
    Т.е. продаешь дистанционно — имей офис. Имеешь офис — туда можно прийти дяде инспектору, а соответственно, оформляй ЧП. И никаких левых продаж с телефоном на сайте. Что ж, гос-во считает, что это реальный пласт экономики? Просто все что можно взять с большого бизнеса (откаты и т.д.) уже все взято — но это идет в карманы конкретным чиновникам, а чтобы бюджет наполнить — пора народ потрясти ).
    Покращення життя, так би мовити…

  5. А как делается в цивилизованном мире, как существуют интернет-магазины в Европе и Америке или Украина первопроходец в таких законах. Просто поражают ихние «изобретения».

Добавить комментарий