Голова Державного комітету підприємництва, Михайло Бродський, написав у своєму блозі про остаточну ставку єдиного податку, яку буде платити ІТ-сфера.

Михайло Бродський

В кінцевій редакції податкового кодексу для ІТ встановили ставку єдиного податку – 1000 грн. Я вважаю, що це несправедливо, хоча й не був проти”, – написав Бродський. Ймовірно, до цієї суми варто ще додавати відрахування у Пенсійний Фонд. Це вже четвертий варіант Податкового кодексу, який стає відомим громадськості з липня 2010 року.

Цікаво, що всього кілька тижнів тому Борис Колесников заявляв про наміри відмінити єдиний податок і встановити для ІТшників 19%-відрахування з їх доходів до бюджету. Ще раніше називалася сума єдиного податку у розмірі 1500 грн + 300 грн внеску до Пенсійного фонду.

Тому однозначно сказати, скільки саме доведеться платити українським фрілансерам, ІТ-шникам та всім, хто працює в сфері інформатизації, можна буде лише тоді, коли проект документу буде подано на розгляд Верховної Ради. Теоретично це може статися вже цього тижня.

Источник

Добавить комментарий