НБУ
У WebMoney Transfer відсутній дозвіл на діяльність – повідомили сьогодні в Національному банку України.
НБУ

«Станом на сьогоднішній день НБУ не надавав дозвільних документів щодо діяльності WebMoney Transfer або випуску електронних грошей WebMoney Transfer… WebMoney Transfer не має права здійснювати свою діяльність в Україні», – йдеться в повідомленні Нацбанку, на яке посилається Інтерфакс-Україна.

«Банкам і небанківським фінансовим установам України слід врахувати ці відомості і довести до відома своїх клієнтів», – підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, що представники Податкової служби України 11 червня провели обшук в київському офісі компанії WebMoney. Пізніше Міністерство доходів і зборів України повідомило, що заблокувало на пов’язаних з компанією WebMoney рахунках 60 млн грн. А організаторам системи WebMoney загрожує позбавлення волі до 15 років. Вони підозрюються в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом за статтею 209 Кримінального кодексу. Юристи вважають, що компанії буде складно довести легальність своєї діяльності в Україні. Втім, користувачам системи навряд чи загрожують якісь судові наслідки.

Добавить комментарий