Вконтакте.ру відкрив доступ до Merchant API, який дозволяє підключати платіжну систему Вконтакте до зовнішніх інтернет-магазинів.

Логотип В Контакте

Поки що з роботою системи можна ознайомитись лише на кількох сайтах (наприклад, ось цей).

Чи буде успішною система оплати через Вконтакте зараз важко сказати. Адже єдина суттєва її перевага над іншими платіжними системами (Webmoney, Яндекс.Деньги, liqpay) – відсутність потреби реєструватись. Ваш екаунт у Вконтакте і є реєстрацією.

А з поповнення рахунку у вас поки що виникатимуть труднощі. Адже існує лише два способи поповнити рахунок – через термінали або інші платіжні системи.

Наразі, Вконтакте не бере комісії ні з магазинів, ні з користувачів за транзакції. За словами Павла Дурова, керівника Вконтакте, компанія веде переговори з кількома великими банками Росії, а з одним з них навіть випускатимуться спільні картки. В найближчому майбутньому запланований запуск системи поповнення рахунку в платіжній системі Вконтакте з нульовою комісією.

Що робити інтернет-магазинам з грошима отриманими від користувачів? Юридичним особам виведення зараз нічого не коштує (без комісії). Фізичні особи сплачують до 0,7% (в залежності від умов роботи їх банку).

Всю інформацію про підключення до Merchant API можна прочитати тут.

А ось так виглядає робота магазина:

Крок 1: Перед користувачем відкривається платіжне вікно (якщо не авторизований у «ВК» — попросять залогінитись). Система підставляє дані користувача, які вже були вказані в профілі «ВК». Всі інші заповнюються один раз і підставляються автоматично при подальших покупках у всіх магазинах.

Крок 2: Вибір способу доставки (формується з боку інтернет-магазина):

Крок 3: Підрахунок замовлення і підтвердження оплати:

Крок 4: В цілях безпеки відбувається підтвердження платежу через мобільний телефон:

Источник

Добавить комментарий