В одній з останніх редакцій Податкового кодексу, який зараз уряд готує до внесення до парламенту, планується безкоштовна видача електронних підписів суб‘єктам господарювання. Про це в своєму блозі пише Михайло Бродський, голова Держкомпідприємництва.

Передбачається, що підприємці зможуть надавати податкову звітність в електронному вигляді, скріплену електронним підписом: “…податкова звітність може бути надана за добровільним рішенням платника податків податковому органу в електронній формі, за умови реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб”.

Міністерство фінансів України зобов”язується почати прийом документів в форматі “єдиного вікна” від субєктів гсоподарювання на отримання електронного підпису.

Використання електронного підпису поки що не набуло великої популярності серед українських підприємців, хоча щомісяця їх кількість росте. Наприклад, Яндекс.Україна вже досить давно користуються електронним підписом для здачі податкової звітності. В компанії повідомили, що інформація про сертифікат є у відкритому доступі – її можна знайти на сторінці Українського сертифікаційного центру в розділі «Сертификаты клиентов» за запитом [Яндекс.Україна]. Вартість видачі сертифікатів на сайті “Українського сертифікаційного центру” коливається від 54 до 72 грн.

Источник

Добавить комментарий