2 березня 2016 року PayPal на зустрічі із представниками НБУ повідомив, що наразі не планує виходити повноцінно на український ринок. Чому так сталося і яку стратегію надалі обере Нацбанк для заохочення приходу PayPal і інших міжнародних систем, розповіла прес-служба регулятора.
paypal
Як повідомили у прес-службі банку, у стратегії розвитку PayPal наразі немає розширення спектру послуг для України. На таких умовах, як зараз працює система в Україні (Send only), працюють 97 країн.

Нацбанк впродовж 2015-2016 року здійснив низку кроків для доступу українців до послуг міжнародних систем електронних грошей.

Зокрема, наразі встановили спрощений перелік документів для внесення міжнародної системи інтернет-розрахунків до реєстру. Замість 10-12 документів тепер потрібно надати НБУ лише 3 – звернення, копія документа, що підтверджує право здійснювати діяльність у сфері міжнародних переказів коштів та перелік видів послуг, які плануються надаватися для резидентів України.

По-друге, спростили режим функціонування рахунків фізичних осіб, що дозволяє цим особам отримувати на поточний рахунок іноземну валюту, переказану із-за кордону.

По-третє, надали право користувачам – фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків.

У прес-службі Нацбанку зазначили, що наразі у нормативно-правових актах немає перепон для роботи міжнародних систем інтернет-розрахунків в Україні.

«НБУ робить все можливе для покращення investment grade для того, щоб Україна потрапила на карту країн, які цікаві PayРal та іншим міжнародним компаніям«, — заявили у Нацбанку.

НБУ працює над забезпеченням прозорої та стабільної фінансової системи в країні, реформує банківський сектор: очищує його від схемних та нездорових банків, забезпечує прозорість банківської системи, її достатню капіталізацію та знижує рівень кредитів банків своїм пов’язаним особам.

Прихід PayPal гарантує кілька суттєвих переваг у здійсненні грошових переказів, зокрема простоту, зручність та швидкість розрахунків, а також оплату товарів (робит, послуг) через мережу Інтернет.

1 КОММЕНТАРИЙ

Добавить комментарий