НБУ

Згідно з офіційними даними Національного банку України, в третьому кварталі 2015 року використання безготівкових електронних карток, що працюють за технологією безконтактного розрахунку, збільшилося на 9,3%. Таким чином можна сміливо робити висновок, що використання безконтактних карток стає все більш популярним явищем.

Лише за третій квартал нинішнього року рівень використання безконтактних банківських карток в Україні виріс більше ніж на 9%, а кількість карток збільшилася на 113 тис. штук. Загальна кількість таких карт в Україні становить зараз вже 1,3 млн. штук. Найбільшою проблемою на шляху розвитку безконтактного карткового розрахунку була недостатньо розвинута платіжна інфраструктура – такими картками можна було розрахуватися лише у деяких магазинах, зараз же все більше терміналів приймають до оплати безконтактні карти. Лише за 3 квартал 2015 року українські банки збільшили кількість терміналів з обслуговування безконтактних карт на 16,3%.

Експерти також пов’язують тенденцію із активною роботою банків із популяризації карток нового типу, які пропонують до оформлення все частіше.

«Сьогодні використовувати безконтактні платіжні картки стало сучасним, модним та зручним. Учасники ринку, спостерігаючи таку тенденцію, поспішають упроваджувати інноваційні технології для здійснення розрахунків, зокрема contactless-картки, NFC-технології тощо. На мою думку, перехід від використання інструментів сьогодення до інструментів майбутнього є цілком логічним та послідовним», — говорить директор Департаменту платіжних систем Національного банку України Наталія Лапко.

219

В. Костенко

Добавить комментарий