В компанії «Хостмайстер» повідомляють про очікування запуску трьох нових регіональних доменів в Україні. Мова йде про Kyiv.ua, Chernivtsi.ua та Rivne.ua, причому, можливо що це лише початок, адже існує бажання запуску ще декількох регіональних доменів.
UA
Не дивлячись на те, що вже давно існує публічний домен kiev.ua, багато компаній та проектів давно говорили про необхідність домену для столиці України із українським транслітом – Kyiv.ua. Таке написання відповідає українській, а не російській мові, тому багато існуючих сайтів прагнули перейти на новий домен. Нарешті, рішення про запуск відповідного домену прийняте, а разом із ним з’являться ще домени Chernivtsi.ua та Rivne.ua. Як відомо, зараз функціонують домени Chernovtsy.ua и Rovno.ua.

Усі сайти на старому домені kiev.ua матимуть змогу безкоштовно перевести сторінки ресурсів на новий домен Kyiv.ua. Коли ж саме відкриється реєстрація імен у домені, поки не називається, хоча старт обіцяють вже зовсім скоро. Новий домен Kyiv.ua стане офіційним для Києва та Київської області.

В. Костенко

Добавить комментарий