Один із найбільших в Україні файлообмінників FS.UA, який останній час працював на домені FS.TO, наразі недоступний. Сайт не завантажується, а українці все частіше питають на форумах, що сталося із їх улюбленим ресурсом. А насправді сталося те, що міліція, за попередньою інформацією, вилучила сервери файлообмінника. Чи зможе відновити сайт свою роботу – поки що невідомо.
fs-to

Сайт FS.UA достатньо довгий час вважався одним із найбільших українських файлообмінників. Ресурс пропонував дивитися кіно онлайн, скачувати музику, книжки та багато іншого. До того ж, сайт позиціонувався як медійна рекомендуюча мережа, де користувачам давали поради що подивитися, послухати, почитати тощо. Нещодавно сайт викупив іноземний інвестор і ресурс переїхав на новий домен – FS.ТО. Нові власники популярного ресурсу планували перенести сервери сайту закордон і активно розвивати файлообмінник.

Однак, вчора в обід сайт працювати перестав. За попередніми даними, співробітники Міністерства внутрішніх справ вилучили усі сервери ресурсу. За іншими джерелами, міліція просто вилучила кешувальні сервери, а не сервери з даними. Тобто усі файли, що були завантажені на сайт, можуть ще бути збережені. А хоститься сервіс взагалі через сайт Amazon.com, будучи зареєстрований нібито як ірландський ресурс із міста Дублін.

Як би там не було, а користувачі ресурсу засмучені – сайт не доступний. Нагадаємо, що пік популярності ресурс пережив під час скандалу навколо ЕХ.UA. Після того, як сайт призупинив роботу, велика частка його користувачів перейшла на користування сайтом FS.UA. Причому перехід аудиторії одного сайту до іншого стався за лічені дні. Навіть після того, як ЕХ.UA повністю відновив роботу, нова аудиторія FS.UA майже не зменшилася.

В. Костенко

Добавить комментарий