Координаційна рада Українського мережевого інформаційного центру на засіданні, що відбулося учора, прийняла рішення при вибір оператора, що тепер буде займатися обслуговуванням домену .УКР. Цим оператором стало ТОВ «Технічний центр Інтернет». Деякі експерти галузі були здивовані такому рішенню, адже більшість очікувала, що домен .УКР буде віддано під управління оператора, що здійснює нині управління доменом .UA.
ukr

Як би там не було, а в домена .УКР, який відносно нещодавно офіційно з’явився на просторах українського інтернету, тепер є оператор. Відповідне рішення прийняла Координаційна рада УМІЦ на засіданні, що відбулося вчора. Вибір серед кандидатів на обслуговування домену був невеликий – усього дві організації подали свої заявки. Багато хто очікував, що управління нового домену довірять ТОВ «Хостмастер», але члени Координаційної ради обрали все ж таки оператором реєстру домену .УКР – ТОВ «Технічний центр Інтернет», товариство, що було створено в 2011 році із статутним капіталом лише у 8 тис. гривень.

Нагадаємо, що заявку на отримання Україною власного національного домену було подано ще в листопаді 2009 року. Міжнародна корпорація ICANN делегувала домен .УКР згідно заявці УМІЦ на початку нинішнього року. Україна тепер увійшла у число 30 країн, що мають власні національні домени.

Зараз поки триває етап пріоритетної реєстрації імен в домені. Свої адреси сторінок отримали в першу чергу державні установи, корпорації, згодом адреси почали надавати у користування торгівельним маркам і відомим брендам. В реєстрі імен домену .УКР зараз вже міститься 56 адрес.

В. Костенко

Добавить комментарий