Кількість інтернет-магазинів в Україні збільшується швидше, ніж кількість грибів у лісі після дощу. На початку року їх було лише 5 тисяч, зараз же онлайн-магазинів нараховується вже більше 8 тисяч, а до кінця року їхня кількість може досягнути 10 тисяч. Експерти констатують, що бізнес в Україні поступово переходить в інтернет.
kreditka
Найбільше прихід інтернет-торгівлі відчув ринок побутової техніки та електроніки. В мережі з’являється все більше магазинів, й навіть майже всі найбільші традиційні мережі вже мають онлайн-версію власного магазину. Українці вже не бояться купувати в інтернеті навіть дорогу техніку, адже в традиційному магазині за неї треба віддати набагато більші гроші.

Експерти констатують, що прихід інтернет-торгівлі менше за все відчувають лише ресторани та магазини взуття. Увесь інший бізнес частково, або вже й досить суттєво, відчув перехід торгівлі в онлайн. Площі магазинів техніки лише зменшуються, а розмір середнього чеку в інтернет-магазинах – збільшується. Експерти впевнені, що за цей рік кількість інтернет-магазинів має усі шанси збільшитися у два рази.

Усе активніше та стабільніше працюють сервіси доставки товарів, а українці частіше починають платити за товари прямо в мережі – електронними грошами із банківських карток та електронних гаманців. Й навіть ті покупці, що обирають для покупки звичайний магазин техніки, все частіше порівнюють ціни на товари із аналогічними в інтернеті. Й нерідко покупець тепер перед здійсненням покупки спочатку читає відгуки про товар в інтернеті, й лише після цього йде в магазин.

В. Костенко

Добавить комментарий