Популярний в Україні сервіс FS.UA, який працював останнім часом на домені FS.ТО, відновив свою роботу після нещодавнього вилучення серверів міліцією. При спробі зайти на головну сторінку ресурсу користувача переадресовує на альтернативний домен, який змінюється кожного разу. На сайті заспокоюють українців, що сайт продовжить роботу на тимчасових адресах.
FS.to

Лише на півтори доби вдалося міліції призупинити роботу ресурсу FS.ТО. Сайт, який в МВС звинувачують у порушенні прав власності на численні аудіо- та відеоматеріали, не працював лише півтори доби. Зараз при спробі зайти на адресу FS.ТО користувач потрапляє на файлообмінник, але адреса сайту кожного разу змінюється. Ресурс просить користувачів не звертати уваги на усі домени сайту – вони тимчасові.

Однак міліція, все ж, конфіскувала 20 серверів ресурсу і навіть поділилася фотографією вилученої техніки. Також в МВС оприлюднили офіційне звинувачення, на основі якого відбулася конфіскація серверів: сайт звинувачують у розповсюдженні піратського контенту і завданні збитків правовласникам на суму 345 тис. гривень.

Як би там не було, а поки сайт успішно працює. Користувачі впевнені, що роботі ресурсу нічого не загрожує, адже хоститься сайт через американський сервер. Останнім подібним гучним скандалом із вилученням серверів стала конфіскація деякої техніки у київському офісі ВКонтакті. Сталося це у червні цього року і дорогу техніку компанії досі не повернули.

В. Костенко

Добавить комментарий