Лого ВРК
Згідно із оцінками Всеукраїнської рекламної коаліції, ринок інтернет-реклами в Україні в цьому році перевищив 1 млрд. гривень. Як і очікувалось, ринок продовжив стрімкий ріст і в цьому році найбільше показав збільшення об’ємів по банерній рекламі. В цьому секторі ринок виріс з минулого року аж на 54,5%. Опублікувала коаліція і власні прогнози щодо подальшого зростання ринку – експерти вважають, що у наступному році ринок виросте ще на 35%.
Лого ВРК

В основному ринок ріс у цьому році завдяки збільшенню кількості контекстної реклами, при цьому, стрімкий ріст у секторі спостерігався і для мобільних пристроїв. Досить швидко росте й ринок відеореклами у мережі. Традиційне збільшення об’ємів показав сектор реклами у соціальних медіа.

Що стосується перспектив відеореклами в онлайні, то аналітики стверджують, що ця форма реклами може ще збільшити вплив на ринок у 2013 році, досягнувши об’ємів 10% усього ринку інтернет-реклами. Наголошують експерти і зростаючий потенціал на ринку реклами можливостей соцмережі Youtube, яка все активніше приваблює об’єкти ринку.

Аналітики відзначають цей рік як рік конкурентної боротьби на ринку та пожвавлення сектору банерної реклами. Зріс значно і сектор мобільної реклами, який традиційно вважався менш привабливим. В цьому році, зізнаються експерти, було складно порахувати об’єми ринку через специфіку використання бюджетів компаній на рекламу – багато приватних осіб здійснювали особисті замовлення для власних компаній, які включити в загальний об’єм ринку не має можливості. В основному мова йде про невеликі платежі, однак із них може в сумі складатися величезна цифра.

В. Костенко

Добавить комментарий