Правоохоронці мають намір визначити користувачів, які поширювали піратський контент на файлообміннику Ex.ua.

Лого EX.ua

Про це повідомив Коммерсантъ з посиланням на керівника Ex.ua, Юрія Піскового. ”Мені розповідали правовласники, що до них приходили люди з органів і просили виступити проти нас”,- розповів він. За його словами, Ex.ua співпрацював з правовласниками й видаляв піратську інформацію після першого ж звернення. “Але багато правовласників хотіли знати, хто цю інформацію публікував. Це персональні дані наших відвідувачів, вони захищені законом. Проте вони знайшли способи отримати їх”,— констатував Пісковой.

Як стверджують опитані виданням юристи, порушити кримінальну справу проти користувача, що поширював піратський контент, в Україні не складно. Проте довести його провину буде нелегко.

Окрім того, Пісковой заявив, що юристи порталу наразі розглядають можливість “розмороження” домену. За його словами, МВС прийшов до кількох партнерів Ex.ua, проте інформація на сайті не постраждала – вона розміщена на кількох хостинг-майданчиках, в тому числі і поза межами України.

Як відомо, вчора припинив свою роботу один з найпопулярніших сайтів України, файлообмінник Ex.ua. У грудні він обслуговував близько 1/5 всього внутрішньоукраїнського трафіку. За словами МВС, сайт було закрито через порушення авторських прав міжнародних компаній та кримінальну справу, пов’язану з цим. Правоохоронці вилучили сотню серверів та жорсткі диски на 600 терабайтів. Адміністрація Ex.ua не підтвердила інформацію МВС про вилучення серверів і взагалі заявила, що портал не мав офісу в Україні.

Сьогодні на 11:00 запланована акція протесту під будівлею МВС, яка організована Інтернет-Партією України.

Источник

Добавить комментарий