Лого VK

Найпопулярніша в Україні та усьому російськомовному інтернеті соціальна мережа оголосила про запуск власної рекламної мережі для сторонніх сайтів. Тепер будь-який ресурс може заробляти на показі рекламних оголошень із «ВКонтакте» на своїх сторінках. Винагороду за таку співпрацю отримує і соціальна мережа, оголошення якої дивляться більше людей, і сайт, який розміщую у себе рекламу.

Лого VK

Наразі рекламне нововведення соцмережі працює у тестовому режимі. Подати заявку на участь у тестуванні можна у центрі «Social Tank», який обслуговує партнерів рекламної мережі «ВКонтакте». Власники сайтів зможуть отримувати прямий дохід від реклами, яка демонструється на сторінках їхніх ресурсів. Оплата рахується лише за кліки, адже кількість переглядів реклами порахувати не вдасться. Розмір гонорару, який розподіляється у випадку успішного розміщення реклами, розподіляється між соцмережею та сайтом-партнером за принципами аукціону.

Щодо рекламодавців, то для них умови розміщення реклами від нововведення не зміняться – її можна таргетувати згідно з вимогами до цільової аудиторії, змінюючи опції демографічних, соціальних та інших характеристик користувачів «ВКонтакті». Поки що рекламу на сторонніх сайтах зможуть бачити лише зареєстровані в соцмережі користувачі, повноцінна ж робота фінальної версії рекламного додатка очікується протягом двох місяців – після успішного закінчення необхідного терміну тестувань.

В. Костенко

Добавить комментарий