Обіг електронних грошей в Україні в 2014 році сягне 15 млрд грн., – такий прогноз озвучив сьогодні заступник голови Державної податкової служби – начальник податкової міліції Андрій Головач.

При цьому, за словами Головача, в 2011 році обсяг ринку електронних грошей становив 2,5 млрд грн. В 2009 – близько 1,3 млрд грн, а 2007 – 250 млн грн.

Головач наголосив на необхідності контролю за платежами, що здійснюються через системи електронних грошей, у зв`язку зі зростанням їх обсягів. За словами Головача, не зважаючи на ріст цих обсягів, надходження від суб`єктів, які здійснюють інтернет-торгівлю фактично відсутні.

Також податківець повідомив про те, що в податковій міліції вже створено підрозділ для контролю обігу електронних грошей. Наразі відбувається набір фахівців, які «протистоятимуть кіберзлочинності, пов`язаній з несплатою податків».

Цікаво, що НБУ вважає, що в Україні є лише 2 системи електронних грошей, працює з яких лише одна, і її оборот на порядки нижчий від зазначених цифр. Ймовірно, Головач вважає електронними грошима і Webmoney, але той же НБУ вже не раз заявляв, що Webmoney не являються ні платіжною системою, ні електронними грошима. Схоже, податковій для початку треба визначитись з термінологією.

Источник

Добавить комментарий