Дослідження компанії Українська маркетингова група (UMG) показало, що українці в інтернет-магазинах купують переважно одяг і комп’ютерну техніку.

Лого UMG

Загальна вибірка дослідження склала 3260 респондентів у віці від 15 до 54 років, географічно територію України було поділено на п’ять регіонів: Північний, Південний, Західний, Східний, Центральний. Дослідження показало, що найчастіше через мережу українці придбавають одяг, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, парфюмерію і книги.

Відсоткове співвідношення товарів, які українці купують в інтернеті:

У загальному підсумку найбільш популярними інтернет-магазинами в Україні є наступні (у відсотках інтернет-користувачів, які придбавали товари на цих ресурсах):

Якщо розглядати найбільш відвідувані ресурси в розрізі категорій товарів, то можна констатувати наявність магазинів-лідерів майже у кожній категорії. Так, серед магазинів, які займаються продажем одягу, абсолютним лідером є bonpix.ua. Серед магазинів, які займаються продажем побутової і цифрової техніки, фотоапаратури, мобільних телефонів – rozetka.com.ua:

Серед стримуючих факторів, які обмежують українців у здійсненні покупок через інтернет, головним є той, що в мережі неможливо переконатися у якості товару:

Найбільш активними регіонами здійснення покупок через інтернет, згідно з дослідженням, стали Київ та Північний регіон.  Найменш активними – Східний і Західний. Щодо гендерного розподілу, то він виявився традиційним: «чисто чоловічими» товарами є автотехніка і комп’ютерна техніка, жінки через мережу більше купують одяг, товари для дітей, косметику. Парфюмерія, мобільні телефони, дрібна побутова техніка, спортивні товари користуються однаковим попитом і серед жінок, і серед чоловіків.

Источник

1 КОММЕНТАРИЙ

  1. Мабуть одяг стоїтьна першому місці- бо це найменш ризикована категорія товарів. І навіть Дружина пана Тигипко, вклала декілька мільйонів в інтернет-магазин одягу. І щось останнім часом, зявилось дуже багато комерційних інтернет-проектів, агрегаторів цін, одягу (https://market.yandex.ua / https://www.svitstyle.com.ua ) Що з розеткою, взагалі не ясно

Добавить комментарий