Вікторія Тігіпко, керуючий директор венчурного фонду TA Venture, повідомила сьогодні на конференції День Інвестора Центральної та Східної Європи (IDCEE), що за останній рік в Україні свої представництва відкрили 12 інвестиційних фондів.

Логотип InvestorDay

Більшість з них, поки що, це репофіси (представництва), але саме таким чином починають свою роботу більшість фондів на нових ринках.

За словами Девіда Вороквіра, представника фонду Mangrove Capital Partners (Люксембург), фінансова криза, про яку зараз полюбляють говорити, скоріш за все мало вплине на український інтернет-бізнес. Оскільки традиційна економіка живе в паралельному світі з онлайн-економікою, особливо, коли мова йде про молоді ринки, яким на сьогодні є Україна. І навіть якщо й буде чергова хвиля світової кризи, український ринок, скоріш за все від цього лише виграє.

Велика кількість нині успішних інтернет-проектів були створені саме в часи невизначеності – перші роки після «обвалу ринку доткомів», – розповів Штефан Гленцер, засновник White bear Yard (Лондонського стартап-інкубатора). Кризу не треба боятись, криза – це час, коли талановиті люди, можуть знайти застосування своїм вмінням і нарешті зайнятись тим, про що вони мріяли багато років.

Максим Саваневський

Добавить комментарий