Oфіційно розпочала свою роботу перша в Україні біржа стартапів O2invest. Біржа сподівається стати інструментом для ІТ-стартапів в залученні стартових інвестицій і поповненні обігових коштів.

Логотип O2 invest

Інвестором проекту стала компанія IVEXE Innovation Ventures, яка також є власником системи електронних грошей MoneXy. Віталій Солдатенко, голова правління IVEXE Innovation Ventures, повідомив, що компаніям перед виходом на O2invest буде надаватись допомога та експертиза стартапів. До O2invest можуть звертатись навіть «розробники з ідеєю» без юридично оформленої компанії, при цьому їм допоможуть її створити перед виходом на біржу.

Передбачається, що інвестори вкладатимуть невеликі суми, і старатапи через біржу таким чином залучатимуть колективні ангельські інвестиції.

Наприклад, стартапу для запуску необхідно $10 тис. Він може провести первинне розміщення 20% акцій своєї компанії на O2invest (оцінивши таким чином всю компанію в $50 тис.). $10 тис. можна отримати від 12 інвесторів по $500 з кожного, та ще від 40 по $100 від кожного. Всі операції купівлі продажу здійснюються через систему електронних грошей MoneXy.

Источник

Добавить комментарий