Лого ПриватБанка

ПриватБанк не тільки регулярно запускає послуги, пов’язані із використанням технології QR-кодів, але й слідкує за ринком розповсюдження технології платежів NFC. І в банку висловили свою позицію щодо майбутнього технології, яка начебто стрімко розвивається. У банку впевнені, що технологія ще «сира», і для повноцінного революційного прориву технологію ще треба доробити. Тому в банку висловили припущення, що технологія може скоро просто зникнути з ринків світу.

Лого ПриватБанка

Безконтактні платежі – один із напрямків, які стрімко розвиваються на ринках електронних платежів. Однак щодо технології NFC-платежів, то у ПриватБанку бачать в ній більше недоліків, ніж переваг. В першу чергу, технологія передбачає занадто складну систему сертифікації, також – для роботи NFC-платежів необхідне досить дороге обладнання. Окрім цього, розвиток технології гальмує обов’язкова необхідність емісії платіжних засобів, а ще – необхідність створення спеціальної інфраструктури для обробки платежів. Так, тільки для України побудова повної необхідної мережі інфраструктури коштувала б близько 300 млн. евро. Все це не йде на користь NFC-платежів, тому банк впевнено ставить на технології з використанням QR-кодів.

Заступник голови правління ПриватБанку Олександр Вітязь додає, що проблему становить і необхідність створення сумісності технології із різними смартфонами. Тому в банку впевнені, що технологія NFC-платежів ще обов’язково завоює по-справжньому ринок, але для цього її треба доробити. Можливо вона зараз зникне і з’явиться лише через 5-10 років. Чому ж технологія досі працює – на це питання Олександр Вітязь дає просту відповідь – багато корпорацій зробили ставку на технологію і вклали в неї величезні гроші, то ж тепер вони просто змушені працювати із нею.

В. Костенко

Добавить комментарий