Bigmir.net розширив кількість звітів щодо відвідуваності сайтів. У червні в рейтингу була оновлена IP гео-база, що дозволило показати загальну тенденцію росту частки запитів з України і зниження показників частки зарубіжного трафіку.

Логотип Bigmir'a

Тепер у рейтингу з’явився новий вид звітів – Охоплення. Тут є дані про охоплення за українською аудиторією, які можна отримувати в режимі реального часу або з відставанням на 6-12 годин. Опис нового методу підрахунку доступний на сторінці рейтингу.

Деякі звіти, в цілях безпеки, будуть виключені з рейтингу. Наприклад, списки хостів і не зарахованих викликів, оскільки на основі їх даних зловмисники можуть проводити маніпуляції з лічильниками. Буде планомірно введений алгоритм відсікання паразитного трафіку. Механізм алгоритму є закритою інформацією і розголошуватися не буде – повідомили Watcher в компанії.

Також представлено абсолютно новий рейтинг для медіа-холдингів. У нього включений розрахунок охоплення української аудиторії для всіх сайтів, які входять в холдинг.

За словами Павла Жданова, директора p розвитку бізнесу UMH, на відміну від аналогічних звітів (наприклад, Геміуса), Бігмір надасть унікальний інструмент «швидкого реагування» за допомогою якого можна оперативно відстежити результати рекламної кампанії.

Також Павло повідомив, що подальші кроки розвитку Рейтингу будуть спрямовані на очищення від паразитного трафіку. За будь-яке грубе порушення проекти будуть видалятись з Рейтингу на 1 рік.

«В першу чергу ми звернемо увагу на сайти, що використовують закриту статистику, – в цій групі найбільша кількість махінацій і спроб накрутки. Кому нічого приховувати – той відкритий”, – коментує Жданов.

Максим Саваневський

Добавить комментарий