Тепер користуватись сервісом Яндекс.Деньги можуть громадяни будь-якої країни світу, зокрема й України. Раніше це могли робити лише громадяни Росії. Про це сьогодні повідомила Євгенія Завалишина, генеральний директор Яндекс.Деньги.

Логотип Яндекс Денег

Євгенія Завалишина також повідомила, що найважливішим ринком для Яндекс.Деньги за межами Росії на сьогодні є Україна. Тому зміни були викликані в першу чергу бажанням вийти легально на український ринок онлайн платежів.

Всі користувачі, не залежно від місця проживання чи громадянства матимуть однакові умови щодо тарифів на обслуговування в системі.

Всі розрахунки проводяться виключно в російських рублях, тому система малопридатна для розрахунків між користувачами всередині країни, але підходить для міжнародних платежів (наприклад, Україна-Росії, Україна-Білорусь, Україна-Казахстан).

Виведення коштів здійснюється шляхом перерахування Яндексом коштів з «електронного гаманця» на банківський рахунок клієнта або через системи переказів грошей (фактично через банківське віконце), з якими працює Яндекс.Деньги.

Яндекс не може назвати конкретну цифру по кількості українських користувачів, які зараз користуються Яндекс.Деньги, оскільки всі користувачі при реєстрації вказують, що вони громадяни Росії (інакше не можливо було зареєструватись). Але за даними статистики Яндекса, близько 10-15% заходів на сервіс Яндекс.Деньги здійснюється з України, а загалом в сервісу 7 млн. зареєстрованих користувачів.

Яндекс.Деньги з‘явились в 2002 році, в 2005 – зареєструвала мільйонний платіж, в кінці 2006 року – перший мільйон користувачів.

Источник

Добавить комментарий