На сайті Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва опубліковано законопроект “Про внутрішню торгівлю“, в якому вводяться додаткові умови функціонування інтернет-магазинів в Україні.

Зокрема, електронна комерція підпадає під поняття “дистанційна торгівля”:

Дистанційна торгівля – продаж товарів поза торговельними або іншими приміщеннями за допомогою засобів зв’язку (в тому числі через мережу Інтернет), коли вибір товару та його замовлення не збігаються у часі з безпосереднім його отриманням споживачем.

Окремо наголошується на тому, що здійснення діяльності інтернет-магазинів неможливе без наявності складських та офісних приміщень:

Дистанційна торгівля здійснюється суб’єктом господарювання за умови наявності офісного та складського приміщення стаціонарного типу.

В законопроекті також є норма про заборону торгівлі через інтернет ліками, алкогольними, слабоалкогольними, та тютюновими виробами.

Як повідомляється в документі, метою законопроекту є правове врегулювання торгівельної діяльності в Україні, в тому числі через інтернет. Очікується, що після прийняття цього документу буде збільшено надходження до держбюджету зі сфери торгівлі. Автором законопроекту став Михайло Бродський, голова Держкомпідприємництва.

Нагадаємо, в Києві вже другий тиждень тривають масові акції протесту підприємців проти прийняття нового Податкового кодексу. Організатори мітингів координують свою діяльність через новостворений сайт та соціальні мережі.

Источник

Добавить комментарий