Український стартап Viewdle повідомив сьогодні про залучення $10 млн. інвестицій від групи компаній, яка включає Best Buy, BlackBerry Partners Fund та Qualcomm.

Логотип Viewdle

У відповідності з умовами інвестиції, представник від Best Buy Capital – Кук Йі (Kuk Yi) та Джон Олбрайт (John Albright) з Blackberry Partners Fund ввійдуть до ради директорів Viewdle.

Це вже другий раунд інвестицій української компанії. Важливо, що учасник першого раунду інвестицій, Anthem Venture Partners, також долучилась до фінансування і у «Series B».

Viewdle планує витратити залучені кошти для запуску нових продуктів протягом найближчих кількох місяців.

Viewdle був створений в 2006 році і має на меті зробити революцію у відеопошуку. Компанія зараз має дві штаб квартири – в Нью-Йорку та Києві. Технологія захищена численними патентами.

Пошук, базований на технології Viewdle, ідентифікує візуальну інформацію, розпізнає обличчя відоряду.

Пошук автоматично індексує кадр за кадром. В перспективі ця технологія розкриває нові рекламні можливості. І, можливо, це саме те, чого зараз не вистачає Гуглу для монетизації YouTube.

Потенційними клієнтами Viewdle є також і медіакомпанії.

Першим, кого зацікавила українська технолгія стала інформаційна агенція Reuters, яка запустила в тестовому режимі можливість пошуку відео за обличчями ще у вересні 2007 року.

База даних відеопошуку Reuters це лише невелика частина основної бази Viewdle, яка поповнюється щодня. Відеопошук Reuters шукає в основному лише тих людей, про яких йдеться мова в новинарних повідомленнях агенції.

Розробка технології розпізнавання облич у відеопотоках зайняла понад 15 років.

Viewdle став широко відомий в світі в 2007 році, коли взяв участь в TechCrunch 40, а згодом був визнаний переможцем конкурсу стартапів під час конференції Plugg European Web 2.0.

В грудні 2008 року Viewdle став переможцем конкурсу стартапів Le Web, що проходив у Франції.

Источник

Добавить комментарий