Вчора в Державному комітеті підприємництва України відбулася друга зустріч представників ІТ-сфери з владою щодо обговорення проекту нового Податкового кодексу.

Зокрема, стало відомо, що версія кодексу, яка була опублікована на початку серпня, уже насправді не є актуальною. На галузь чекає кілька нововведень, які, найвірогідніше, уже не будуть суттєво змінені.

Так, для ІТ залишать можливість ведення зовнішньоекономічної діяльності, але при цьому ставка єдиного податку зростає до 1500 грн + відрахування у Пенсійний фонд (320 грн). Ліміт річного обороту приватних підприємців – не більше 300 тисяч гривень. При перевищенні цієї суми, платник податку переводиться на загальну систему оподаткування.

Для решти сфер ставка єдиного податку буде становити 200-600 грн без ПФ. Для ІТ-сфери також приберуть пункт, згідно з яким на одного замовника для СПД дозволено не більше 50% прибутку за 3, 6 або 9 місяців.

Новий Податковий кодекс, за попередніми прогнозами може набрати чинності або 1 січня 2011 року, або з другого кварталу 2011 року.

Источник

Добавить комментарий