Сьогодні більшість у Верховній Раді прийняла закон, яким фактично вводиться цензура в інтернеті. Мова йде про Закон України «Про судоустрій і статус суддів та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», авторства депутатів Партії регіонів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника.
tsenzura1
Згідно з законом, надання послуг до мережі інтернет тепер став видом діяльності у сфері телекомунікацій, який ліцензується.

Оператори телекомунікаційних видів діяльності (а це і доступ до інтернету і мобільний зв‘язок), в яких використовується ідентифікаційна картка (SIM та інші), зобов‘язані укладати договори з клієнтами. Тобто тепер придбати картку 3Mob (UTEL) чи пріпейд SIMку якогось оператора без паспорта – не можливо.

Вводиться штраф та виправні роботи за наклеп (поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи), поширюваний в мережі інтернет – від п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року.

За несанкціоноване втручання в роботу державних електронних інформаційних ресурсів або за порушення встановленого порядку її маршрутизації – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Ті самі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб (на приклад, заклик, на який відкликалась група осіб в соцмережі) – караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Добавить комментарий