Проект закону №3206а «Про електронну комерцію» був зареєстрований у Верховній Раді ще 17 червня цього року, але його досі не включили до порядку денного. Розробкою закону займалися як депутати із опозиції так і з партії регіонів. Нині проект закону почали активно рекламувати, зробили презентацію документу, можливо це стане поштовхом для скорішого розгляду законопроекту депутатами.
verchovna rada
У розробці проекту закону приймали участь депутати із партії регіонів, один представник «Батьківщини» та цілих шість депутатів із фракції «Удар» Віталія Кличка. Саме депутат із «Удару» Ольга Белькова й розробила презентацію законопроекту, яку тепер і намагаються розповсюджувати у засобах масової інформації. Документ називають у презентації поштовхом до розвитку сфери електронної комерції в Україні, який дозволить збільшити потік інвестицій у ринок та підвищить довіру до сфери.

Депутати підкреслюють, що відсутність міцної законодавчої сфери зменшує привабливість ринку для інвесторів та гальмує розвиток ринку. Новий закон не передбачає суттєвих змін на ринку електронної комерції, але документ повинен максимально легалізувати сферу та внести на ринок більший порядок. Електронні документи, завдяки закону, можуть стати такими ж важливими, як і паперові їх аналоги. В законопроекті містяться такі важливі для сучасної законодавчої бази терміни, як «електронна торгівля», «електронний товар», «інтернет-магазин» та інші.

В. Костенко

Добавить комментарий