Вчора почав свою роботу домен верхнього рівня .УКР. Першим сайтом з новим доменом, що розпочав свою роботу, став сайт президента Україні з адресою президент.укр. Тепер протягом 4 місяців буде проходити реєстрація нових адрес сайтів органів державної влади, корпорацій, брендів, суб’єктів інтелектуальної власності тощо. Лише після цього домен стане відкритим для реєстрації усіх бажаючих.
ukr

Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко заявив, що перші чотири місяці після початку роботи зони .УКР реєстрація адрес з новим доменом буде доступна лише для обмеженого кола осіб та організацій. Спочатку свої адреси із новим кириличним доменом зареєструють органи влади, потім таке право отримають органи самоуправління, після цього – власники відомих торгових марок. І лише згодом домен стане вільним для реєстрації адрес будь-яких організацій та осіб.

Першим сайтом у новій зоні став портал президента України з адресою президент.укр. Після цього були зареєстровані адреси сайтів Кабінету міністрів (кабмін.укр), Верховної Ради (вр.укр) та інших органів держвлади. У прес-службі прем’єр-міністра України Микола Азарова повідомили, що реєстрація сторінок органів державної влади в інтернеті з новими кириличними адресами зробить владу ближчою до людей. «Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», — заявив Азаров. Нові адреси сайтів зроблять портали більш відкритими і простими для широкого кола громадян – вважає прем’єр-міністр.

В. Костенко

Добавить комментарий