старый .удак
Прем’єр-міністр України Микола Азаров вчора зробив заяву, що стосується національних інтернет-магазинів. Голова уряду заявив, що ринок, на якому працюють онлайн-магазини, треба вдосконалити і встановити на ньому нові правила, які, нібито, зроблять його прозорим. Про конкретні ініціативи Азаров не розповів, але натякнув, що більше всього в цьому плані не врегульовані магазини, що не мають свого приміщення.
старый .удак

Інтернет-спільнота активно обговорює заяву Миколи Азарова щодо діяльності українських інтернет-магазинів. Прем’єр-міністр висловився на підтримку реформи на цьому ринку, адже на його думку наразі правила роботи на ньому непрозорі. «Назріла нагальна необхідність встановити єдині чіткі і прозорі правила, які для всіх учасників внутрішньої торгівлі будуть економічно привабливими, як для торгівлі, так і для постачальника товару», — заявив голова уряду. Але варто зазначити, що поки що більшість учасників ринку цілком задовольняють умови, що на ньому склалися.

Держава вже не перший раз намагається «поліпшити» життя інтернет-магазинам. Так, ще у 2010 році в уряді виникла ідея змусити усі онлайн-магазини обов’язково мати власні приміщення. Ініціатива спочатку провалилася, але її намагалися проштовхнути у наступному році, але тоді ідея знову не здобула необхідну підтримку. Зараз же Азаров ще раз підкреслив, що в першу чергу реформа інтернет-ринку повинна стосуватися продавців, що не мають свого офісу. Багато хто впевнений, що змусити мати офіс інтернет-магазини держава хоче для того, щоб проводити перевірки, а за необхідністю – і обшуки, які могли би бути ефективним засобом тиску на онлайн-компанії.

В. Костенко

Добавить комментарий