Лого TranscribeMe
Венчурний фонд Вікторії Тігіпко інвестував кошти в ще один стартап, на цей раз американський, але вже с українським корінням. Мова йде про сервіс TranscribeMe, який допомагає перетворювати аудіоінформацію у текст. Українські експерти все гадали, коли ж TA Venture почне вкладати гроші в українські сервіси, тож можна сказати, що венчурний фонд став трохи ближчий до українського продукту.
Лого TranscribeMe

Інвестував фонд TA Venture у перспективну платформу під назвою TranscribeMe. Сервіс дозволяє перекодовувати аудіальні дані в текстову інформацію. Разом із фондом Тігіпко у стартап інвестували ще й Tech Coast Angels, Sierra Angels, ICE Angels та Maverick Angels. Загальна сума інвестицій склала 900 тисяч доларів.

Сервіс працює з минулого року і був розроблений у Сан-Франциско. За його допомоги можна легко шукати аудіоінформацію і переводити її у текст. Також TranscribeMe може розпізнавати мову у відео, також перекладаючи її у текстові дані.

Сам сервіс розробив українець Олексій Дунаєв, який зараз мешкає у Сполучних Штатах. Користуватися сервісом перетворення аудіо у текст можна на офіційному сайті проекту. Для того, щоб здійснювати такий переклад, користувачам з України обов’язково треба зареєструватися на ресурсі. Інвестори вважають стартап дуже перспективним, адже сервіс можна назвати унікальнім, із часом він може значно облегшити роботу тим, хто перекладає мову аудіо та відеоконтенту, використовує медіа як джерело даних.

В. Костенко

Добавить комментарий