До скандалу навколо можливої приватизації всеукраїнської мережі обміну трафіком можуть долучити і Антимонопольний комітет — стало відомо після заяви представників самого комітету. В установі прокоментували ситуацію навколо можливої приватизації UA-IX і дали свої роз’яснення.

Лого UA-IX

Антимонопольний комітет України (АМКУ) нещодавно звернувся до Інтернет асоціації з відкритим листом, у якому йдеться про можливі роз’яснення щодо угоди про зміну власника мережі обміну трафіком. Як повідомляється, в окремих випадках АМКУ може як заборонити, так і дозволити зміни у UA-IX.

У самому комітеті заявили, що дозвіл структури на зміни у формі власності потрібен лише тоді, коли активи компанії будуть сконцентровані на 25% і вище в одного учасника правління структури. Також необхідною умовою є і наявність активів у сукупності в сумі більше 12 млн. євро, отриманих за останній фінансовий рік роботи структури. Але незалежно від суми активів, дозвіл Антимонопольного комітету необхідний і у випадку, якщо активи сконцентровані більш ніж на 35% в одного учасника.

Поки невідомо остаточно, чи буде АМКУ приймати участь у процесі приватизації, або ж призупинить його. Але такий варіант розвитку подій можливий і не виключається, він і може стати тим рятувальним шансом для мережі, якщо її дійсно планує приватизувати обмежене коло осіб.

Владимир Костенко

Добавить комментарий