З січня цього року Google AdWords в Україні надає можливість здійснювати платежі за допомогою банківського перерахунку в гривнях. Це значно розширило можливості оплати в Україні. Зокрема, завдяки введенню банківського перерахунку, юридичним особам була надана можливість отримувати повний пакет звітних документів.

Логотип Google AdWords

Але іноді у користувачів виникають питання щодо використання банківського переказу. Команда українського Google проаналізувала запити клієнтів, які були надіслані впродовж останніх кількох місяців, і зробила FAQ щодо найбільш поширених запитань.

Як правильно здійснити платіж шляхом банківського переказу?

Це дуже просто, але слід пам’ятати про декілька нюансів: завжди виписуйте рахунок з того облікового запису, який ви збираєтесь поповнити. Це обумовлено тим, що за кожним обліковим записом закріплюється свій унікальний номер рахунку. Кошти нараховуються саме на цей рахунок. Ви можете побачити цей номер на сторінці «Здійснити платіж» на вкладці «Платежі».

Покрокові інструкції, як здійснити платіж, ви можете знайти на цій сторінці.

Зазвичай сума передоплати нараховується на баланс облікового запису AdWords протягом двох–п’яти робочих днів після здійснення платежу.

Як переключити свій обліковий запис з кредитної картки на банківський перерахунок?

Нажаль, пряма можливість переходу з кредитної картки на банківський переказ наразі відсутня. Але ви можете просто закрити старий обліковий запис і відкрити новий, в якому ви зможете вибрати потрібну форму оплати. Покрокові інструкції, як вибрати банківський переказ в новому обліковому записі, читайте тут. Також вам можуть стати в нагоді наші поради щодо створення нового облікового запису, особливо пункт 9 щодо заповнення платіжної інформації.

Що потрібно для того, щоб регулярно отримувати бухгалтерські документи?

Google Україна буде регулярно надсилати вам документи тільки у тому випадку, якщо ви зареєструєте свій обліковий запис в якості юридичної особи. Якщо ви не отримали документи, в першу чергу необхідно переконатися, що ваш обліковий запис був зареєстрований правильно. Для цього перейдіть на сторінку «Налаштування оплати» і подивіться статус реєстрації облікового запису. Якщо там вказано “фізична особа”, ви не отримаєте від нас жодних документів. Окрім цього, статус реєстрації облікового запису змінити не можна. Для цього доведеться відкривати новий обліковий запис.

Якщо ж ви все-таки вказали «юридична особа» в статусі реєстрації облікового запису і ще не отримали документів, будь ласка, перевірте спочатку, чи ви правильно зазначили свою поштову адресу. Якщо ні, виправіть всі помилки і зверніться в службу підтримки AdWords з проханням ще раз надіслати документи (бажано залучити коротке пояснення про початково невірно введену поштову адресу).

Якщо ж в обліковому записі все правильно вказано і ви все одно не отримуєте документи, будь ласка, зверніться в службу підтримки AdWords з проханням вияснити причину.

Ви отримали документи, але вони містять помилки. Які Ваші дії?

Головне правило, як уникнути неприємностей з невірно оформленими документами, це правильно заповнити всі поля на сторінці «Налаштування оплати» під час реєстрації облікового запису. Будь ласка, заповнюйте ці дані на основі ваших реєстраційних документів: Свідоцтва про реєстрацію юридичної особи та Свідоцтва платника ПДВ. Пам’ятайте, ви не зможете потім змінити цю інформацію.

Що робити, якщо ви все-таки допустили помилку і отримали неправильно оформлені документи? По-перше, потрібно звернутися в службу підтримки AdWords з проханням виправити помилки. До форми потрібно додати реєстраційні документи, а також перерахувати, в яких документах потрібно виправити помилки. Бажано зазначити номер документа, суму, на яку він оформлений, та дату.

Як правильно реєструвати обліковий запис, якщо ви – фізична особа-підприємець?

Якщо ви фізична особа-підприємець і платник податку ПДВ, ви повинні зареєструвати ваш обліковий запис на юридичну особу. На етапі введення платіжної інформації, вам необхідно буде ввести ІНН, Номер свідоцтва платника ПДВ та ЄДРПОУ. Будь ласка, вкажіть замість ІНН та ЄДРПОУ свій особистий 10-значний податковий номер.

Якщо ви фізична особа-підприємець і платник єдиного податку, і вам потрібні звітні документи, зокрема договір, вам також потрібно вибрати “юридична особа” в процесі реєстрації облікового запису. В полях ІНН та ЄДРПОУ також введіть свій особистий податковий номер, а в полі «Свідоцтво платника ПДВ» введіть 8 одиниць.

Чи вираховується ПДВ від суми передоплати, здійсненої за допомогою банківського переказу?

Кожен рекламодавець, який розраховується за послуги AdWords шляхом банківського переказу в гривнях, сплачує податок на додану вартість (20%) від кожного платежу. Це стосується всіх рекламодавців без виключення.

Навіть якщо ви приватний підприємець і платник єдиного податку, ПДВ буде вираховуватись з кожної вашої передоплати. Це обумовлено тим, що реалізація рекламних послуг AdWords на території України підлягає оподаткуванню згідно п. 3.1. Закону України “Про податок на додану вартість”. Надання рекламних послуг особам-платникам єдиного податку не звільнене від сплати ПДВ, тому всі без винятку сплачують ПДВ у розмірі 20%.

Також нараховується 0,5% додаткового податку на рекламні послуги, що відображається у вашій документації.

Якщо ви не знайшли відповідь на своє запитання, можете його поставити ось тут.

Максим Саваневський

Добавить комментарий